Thursday, October 10, 2013

Inspirational astazi: dantela

Am o primit saptamana aceasta o comanda pentru o a doua jartiera, motiv pentru care inspiratia zilei de astazi este dantela. Atat de delicata si pretioasa incat atingerea unei dantele de calitate poate fi chiar considerata terapie. De la desuuri provocatoare la elegante rochii de dantela, textura, aspectul si delicatetea acestui material ne seduc fara drept de apel. 



Istoria dantelei cuprinde probabil tot la fel de multe povesti de dragoste ca aceea a trandafirilor, iar astazi este simbol al elegantei, senzualitatii feminine si romantismului. Si pentru ca un material atat de pretios nu putea sa nu atraga atentia si pasiunea caselor regale din Europa, dantela (scumpa) este si astazi privita ca un simbol al regalitatii. Maria Antoaneta a indragit mult dantela Chantilly, delicatetea materialului reusind sa dea o nota de subtilitate rochiilor secolului 18. Dar cel mai probabil, regina Victoria a fost cea care a creat asocierea dintre dantela si regalitate, cu superbele ei rochii imbracate in dantela pretioasa.

Moda anilor 1637:  armura cu guler de dantela
Anii 1800: Marie Antoinette

Anii 1800: Marie Antoinette

Prin anii 1920, pasiunea pentru dantela este redescoperita. Noile tendinte in moda permit rochii mai scurte, mai usoare si mult mai senzuale. Pur si simplu erotica purtata de femei seducatoare care experimenteaza cu placere farmecul feminin, eleganta si sic purtata la nuntile regale de viitoare regine. Rochia de mireasa a actritei Grace Kelly a fost numita cea mai frumoasa rochie de mireasa de dantela cu maneci lungi si continua sa fie o muza pentru femeile si designerii din prezent. 

1956, Grace Kelly

1956, Grace Kelly si Printul Rainier III de Monaco

No comments:

Post a Comment