Sunday, January 26, 2014

Inspirational: Potoo, pasarea cu ochii mari din America de Sud

Ok. Nu e tocmai genul de inspirational pe care vi l-am propus pana acum. Dar serios. Pasarea asta este senzationala. Am descoperit-o recent, dupa ce un colaj a inceput sa devina viral pe Facebook. Parea atat de ireala incat m-am gandit ca trebuie sa fie unul dintre multele fake-uri care umbla pe net. Dar nu. Exista. Pasarea asta misterioasa si ciudatica se numeste Potoo si sunt 7 specii diferite (Great Potoo - Nyctibius grandis, Long-tailed Potoo - Nyctibius aethereus, Northern Potoo - Nyctibius jamaicensis, Andean Potoo - Nyctibius maculosus, Common Potoo - Nyctibius griseus, White-winged Potoo - Nyctibius leucopterus, Rufous Potoo - Nyctibius bracteatus) care traiesc in America de Sud. 


Nu cresc mai mari de 21–58 cm si sunt in acelasi timp tare ciudatele dar si tare dragalase. Fiind pasari nocturne, ziua si-o petrec dormind in copaci profitand de penajul care le ajuta sa se camufleze. Devin active dupa apus si se folosesc de ochii neobisnuit de mari pentru a-si vedea prada si pentru a-i baga in sperieti pe cei neobisnuiti cu creaturile exotice ale junglei.


Ah, si inca un lucru. Pe langa faptul ca arata de parca sunt recuzita dintr-un film de groaza, scot si niste sunete foarte neasteptate pentru o pasare, mai degraba pentru un dinozaur.

No comments:

Post a Comment